Kerstmarkt Antwerpen

draak_headerfoto[1]De winteropening in Antwerpen ging niet zomaar voorbij.
Uitzonderlijk was het de zaterdag droog en konden duizenden mensen genieten van een leuke parade die door de stad trok.
Naast plezier en vele lachende gezichten ook een bijdrage van moderne kunt, muziek en natuurlijk werd ook de “china zoo lights” niet vergeten.
Antwerpen is een stad dat leeft deze hele maand, koopzondagen vanaf begin al, een heuse Disney ijssculpturen evenement en natuurlijk ook de china lights in de Zoo van Antwerpen maken er wat extra spektakel van.
Een lange toffe kerstmarkt die van de ene hoek naar de andere hoek loopt in de stad, de Meir, de winkels en shows, de pleintjes vol met animatie, shoppen in Antwerpen was nimmer zo leuk als dit jaar in december.

DE SANTA RUN !

Deelnemen
Wees er snel bij want er kunnen maar 5 000 kerstmannen deelnemen. Deelname kost 20 euro. Daarvoor krijgt u:

  • een vijfdelig Santa Run kerstpak
  • gebruik van kleedkamers en bewaring van uw sporttas
  • bevoorrading op het parcours en bij de finish
  • een spetterende Santa Run party

Loop voor het goed doel
Als deelnemer aan de Santa Run kunt u uw steentje bijdragen aan het goede doel. Bij uw inschrijving kunt u ervoor kiezen om 5 euro bij te dragen aan Kamiano, een Antwerps initiatief dat maaltijden verzorgt voor daklozen en armen.

Meer info
Santa Run
zaterdag 20 december om 19.30 uur
www.gvasantarun.be
20 euro

300 ton IJS !

IJssculpturenfestival Disneyland® Paris Ice Dreams

Antwerpen Zuid, Gedempte Zuiderdokken
van za 29/11 t.e.m. zo 11/1
volwassenen: 12 euro
studenten, 65+ en personen met een handicap: 10 euro
kinderen -12 jaar: 8 euro
kinderen -4 jaar: gratis
reductieprijzen:
– 2 euro p.p. voor groepen vanaf 10 personen
– 50% op alle tarieven voor houders van een Disneyland®Paris jaarpas
tickets: aan de kassa van het festival
combitickets: verkrijgbaar in alle NMBS-stations
http://www.ijs.be

China Light: magisch lichtspektakel in de ZOO

De komende weken toveren enkele Chinese kunstenaars de ZOO om tot sprookjesachtig paradijs. Als u tussen de meer dan dertig magische lichtobjecten van dieren en bloemen wandelt, waant u zich even in het mysterieuze China.

Meer info

China Light
van 6 december tot 18 januari (niet op 24 en 31 december, 3 en 9 januari)
van 18 tot 21.30 uur
ZOO Antwerpen en de binnenstad: Meir, Koningin Astridplein en kerstmarkt
volwassenen: 15 euro, kinderen: 12 euro
www.zooantwerpen.be/chinalight

 

THINGS TO DO !!

Met STIP OP 1 !! ETEN BIJ AMADEUS !
Wij hebben 2 restaurants in Anwterpen, 1 op de Suikerrui en de andere op de Sint Paulusplaats !
Beide met een vriendelijk ontvangst en een keuken zoals U van Amadeus verwacht , lekker veel voor weinig en de lekkerste ribben van het land 😉

* Kerstcadeautjes kopen

Een goed cadeau is iets wat u graag wilt, maar niet echt nodig hebt. Dus nee, die nieuwe mixer of boormachine is niet de beste optie. Op de kerstmarkt vindt u een vintage handtas, handgemaakte juwelen en accessoires, een toffe muts of een handgebreide sjaal en houten speelgoed. U vindt er ook alles voor uw feest: decoratie, kaarsen, gezellige verlichting en tafelkleden.

* Steun een goed doel

Geef vrede een kans. Op de Suikerrui staat een chalet die zestien hulporganisaties promoot. De opbrengst van de verkoop gaat naar een goed doel zoals onder meer de Brailleliga, Licht voor de Wereld, Plan België, Chula en de Vlaamse Alzheimer Liga vzw.

* Culinair genieten

Op het menu: Zeeuwse oesters, Spaanse tapas, Italiaanse klassiekers, Zuidoost-Aziatische gerechten, Chinese loempia’s, populaire Japanse bereidingen en Belgische frieten. Zin in zoet? Ga dan voor kokosmacarons, smoutebollen, cupcakes, biokoekjes, en meer. Daarbij drinkt u cava, glühwein of jenever, maar net zo goed lekkere alcoholvrije dranken. Ook naast de ijspiste vindt u een gezellige winterbar met allerlei lekkers.

* Schaatsen langs de Schelde

Schaats tussen de met lichtjes versierde bomen aan het Steen. Zelfs al beweert u dat het niets voor u is. Stiekem wilt u het wel. Nadien mag u uzelf verwennen in de winterbar naast de piste.

* Pik een pop-up concert mee

Jingle bell rock! ‘t Afdak is een podiumcontainer met een grote luifel waarin twaalf bands optreden. Welke artiest(en) dat zijn, merkt u pas wanneer de containerdeuren opengaan. Buscemi en De Jeugd van Tegenwoordig zijn er alvast twee van, maar wanneer die spelen ontdekt u de dag zelf pas.

* Jong zijn op de winterfoor

De magie van Kerstmis en kermis samen. Vang samen met uw kinderen eendjes, gooi met ballen of schiet op ballonnen. Mag het wat spectaculairder? Probeer de 3D-simulator en het labyrint. En ja, dat mag ook zonder kinderen.

* Kunst in de kerststal

Eentje om even bij stil te blijven staan. De kerststal aan de Handschoenmarkt toont werk van kunstschilder Frans Willems. In oktober 1914 vluchtte hij net als duizenden Antwerpenaars voor het oorlogsgeweld. Hij trok naar Domburg in Nederland en zette daar de oorlogsgruwel op doek.

* Neem een selfie op een draaimolen uit 1895

Maak een foto van uzelf en uw lief bij de nostalgische paardenmolen op de Grote Markt. Nog eentje voor Facebook? #winterinA
voor je twitter @amadeusresto

* Maak een ritje op het reuzenrad in de armen van uw geliefde

Op 55 meter hoogte krijgt u de mooiste vergezichten van de stad te zien. Last van hoogtevrees? Kruip dan wat dichter in de armen van uw partner. Op zondag, familiedag, draaien kinderen tot 12 jaar gratis mee.

Dit en heel veel meer kan je allemaal terug vinden op de volgende linken !

www.antwerpen.be/winter

www.antwerpen.be/nl/kanalen/winter-in-antwerpen

 

 

Share