Kaffee Amadeus – Gent (Patershol)

Kaffee Amadeus (Patershol)

Plotersgracht 41
9000 Gent

Kaffee Amadeus

Alleen het weekend open:
vrijdag en zaterdag – 18:00 tot 24:00 uur

Telefoon: +32 (0)497 438 571 Reservatie´s bij voorkeur online

Kaffee Amadeus is een verlenging van ons restaurant, schuin tegenover dit pand, de reservaties en communicatie gaan ook via dit restaurant (Gent 1)


Beste klanten,
Amadeus Gent 1 bevindt zich in een woonerf.
Wij vragen dan ook om hiermee rekening te houden bij Uw aankomst en vooral bij Uw vertrek vanuit Amadeus.
Zo proberen wij de overlast voor de buren zoveel als mogelijk te beperken.
Bedankt voor Uw begrip en Uw medewerking.

Over het KaffeeWaarom U reserveert ?BereikbaarheidGroepenAfhaal-menuGeschiedenisOp de kaart
Een buitenbeentje ?
Vergeet dat maar, het is niet omdat het Kaffee alleen vrijdag en zaterdag open is dat het wat “naast” de andere zaken staat, integendeel…..
Kaffee Amadeus is bij uitstek een aangewezen locatie voor groepen die eventueel naast het eten nog een aanvullende zaak willen toevoegen.
Een Team-buildings dag, bruiloft of bedenk maar iets waarmee je in het oeroude Patershol je gasten wilt verwelkomen, met ruim 45 plaatsen.
Wij leveren graag een “op maat” pakket aan om onze ruimte te kunnen benutten buiten de openingsuren, waarmee U zeker een topdag zult maken voor Uzelf als mede voor de genodigde.

Patershol, het mooiste en oudste stukje het historische centrum van Gent is gelegen net buiten het vernieuwde centrum aan Gravensteen, zeer goed lopend te bereiken maar ook met openbaar vervoer.
Onder het stukje bereikbaarheid staat een gehele uitleg voor de zaken van Amadeus in het Centrum en hun bereikbaarheid.

Het pand waar wij in zitten is niet zomaar een huisje, ook dit pand behoord tot een van de panden dat staat op de monumentenlijst, hierover hebben we wat meer geschreven in “historie”, zeker eens doornemen 😉

Verder is Kaffee Amadeus open op vrijdag en zaterdag waar U met veel plezier en genot van de muziek, het interieur en natuurlijk de heerlijke keuken op bourgondische wijze kunt eten, U gaat U thuis voelen in Patershol, het is voor de Gentenaar al fijn om te eten alhier maar voor de mensen van buiten Gent geeft het restaurant een extra meerwaarde aan het concept Amadeus en met de locatie van Patershol erbij maakt het een zeer compleet verhaal om een bezoek in Gent zeker niet meer te vergeten.

De reden waarom reserveren van belang is, is omdat wij vooral in het weekend vrij vol zitten, naast de hoeveelheid plaatsen is er natuurlijk voor ons ook het voordeel te weten hoeveel mensen we moeten inzetten, vooral door de weeks is dit weer een belangrijk iets voor ons.
Maar vooral…….

  • Mensen die reserveren zijn na bevestiging zeker van hun plaats in een van onze restaurants.
  • Het is zeker geen overbodige luxe om zekerheid te hebben van een plaats in een van onze restaurants, zeker op weekend dagen, evenals er activiteiten zijn in Gent.
  • We geven graag mee dat wij het liefst in blokken onze gasten verwelkomen op drukke dagen, 18:00 zou dan een perfecte tijd zijn om te komen evenals de volgende 20:30, probeer uw aankomst tijd daarop te baseren voor een nog betere service en en het genot om bij ons lekker te komen eten.
  • Reservatie´s van 18:00 verzoeken wij dan ook op tijd te komen, mogelijk zal de volgende om 20:00 hetzelfde tafeltje kunnen hebben besteld.

Wij danken U alvast voor de medewerking in dit gedeelte.

Voor grotere groepen is reserveren altijd aangewezen daar wij dan de mensen veel makkelijk bijeen kunnen zetten en/of zelfs aan dezelfde grote tafel of speciale inrichting.
Vooraf reserveren heeft veel voordeel dus zonder U in de zorgen moet zetten.
Wij doen ons best om al de groepen die vooraf reserveren dan ook bij elkaar te laten zitten.

Erg makkelijk, zet de auto buiten de stad en neem de tram….
Voor de Gentse binnenstad raden wij echt aan voor mensen buiten het Gentse die ook niet bekend zijn in het centrum om de auto achter te laten op een van de talloze plaatsen om Gent heen waar de trams komen, hieronder geven wij een paar voorbeelden weer.
Voor een euro ongeveer komt U in de stad en bij onze zaken aan Belfort en Patershol, overdag met grote frequentie de stad in en in de avond rijden ze nog laat de stad uit, anderzijds het nachtnet van De Lijn is ook hieronder weer gegeven.
Kaartoverzicht centrum

Voor onze zaken in de Plotersgracht kunt U perfect gebruik maken van tramlijn 1 die tot 23:00 U nog naar het station brengt of Flanderes Expo waar de meeste parkeer plaatsen zijn normaal gezien.
De halte die U afstapt voor plotersgracht is Gravensteen, hier gaat U rechts van de ingang van Gravensteen, schuin tegenover het steegje genaamd Haringsteeg in, links aanhouden en U staat op de Plotersgracht.
Ook lijn 4 die stopt aan Gravensteen, deze halte is vanaf de Korenmarkt gezien net iets voorbij de Haringsteeg en de halte aan de andere zijde (richting Moscou) is precies aan de overzijde van het steegje.

Verder zijn er legio oplossingen om op de Korenmarkt te komen met Bus en Tram en loopt U in 5 min. naar onze zaken toe op Plotersgracht of 2 min. naar GoudenLeeuwplein.
Afstand tussen onze beide zaken is te voet, 7 minuten lopen.

Bent U niet echt bekend in Gent en wilt U zonder veel problemen van een auto parkeren zorgeloos de stad in:
Parkings van de Expo / Ikea is een van de goeie oplossingen om de auto achter te laten (lijn 1).
Lijn 1 passeert nog de parkings nabij de Botestraat, Industrieweg en Sint-Pietersstation.
Maar ook en iets dichter in de stad is de Brusselsesteenweg, lijn 20-21 deze komen ook het centrum in, kruizen de lijnen 1 en 4
Lijnen 4 en 20-21 passeren de parkeerruimten: Gentbrugge, Keizerpoort, Zuid, Kouter, Mariakerke , Gentbrugge Moscou, Zwijnaardebrug, Hundelgemsesteenweg, De Pintelaan.
Hier zijn vele ruimten beschikbaar om gratis te parkeren.

Op de website van DE LIJN afdeling Gent is er heel veel meer informatie te vinden evenals de tijden en de 70-lijnen van de bussen die ook in onze buurt komen en langs vele parkings in het ruimste deel van Gent.
De nachtlijnen kunnen ook op deze website geraadpleegd worden http://gent.delijn.be

De belangrijkste lijnen voor het centrum van Gent dagnet (klik)

Voor groepen hebben we wel wat uitzonderingen, een van de belangrijkste is natuurlijk de aanpassing van onze openingsuren, evenals een menu dat we graag willen voorleggen.
Voor groepen meer dan 25 personen kunnen wij afwijken van de openingstijden indien gewenst.
Voor iedere informatie en/of afspraken verder omtrent de groepenregeling, gelieve contact op te nemen via het contactformulier (klik)

Afhaal2016Natuurlijk ook in Patershol kunt U om een afhaalmenu komen.
Wij geven U dit mee vanuit het grote restaurant zijnde GENT 1

0497438571
U kunt ons bereiken in de middag om af te spreken voor de avond.
bereidingstijd +/- 30 min.

Gent:
Gent 1 (Patershol) 0497438571
Gent 2 (Belfort) 0497495105
Little Amadeus (aan de Vooruit) 0491154777
Antwerpen:
Amadeus 1 (St. Paulusplaats 20) 0490643974
Amadeus 2 (Suikerrui 20) 0490643974

Amadeus Lozer (Lozerstraat 9, Kruishoutem) 0496263534
Amadeus Brussel (Amadeo, St. Katelijnestraat 26/28, Brussel) 0495167753
Amadeus Roeselare (Grote markt 25, Roeselare) 0492469817

Natuurlijk kunt U dit ook doen bij de andere vestigingen.
NIET per Email, deze worden vaak niet direct gelezen en zal het niet op tijd klaar staan.

Klik op de foto voor een vergroting, of download hier de .pdf zodat je die ook kunt bewaren, incl. de telefoonnummers.

Ter info hebben we hier wat meer gezet over het Gentse Patershol
De geschiedenis loopt erg ver terug, waarin Patershol niet voor paters was maar grafelijk militair die er zaten, pas in de 13de eeuw zijn hier de paters gekomen (de karmelieten), waar deze weer plaats deden maken in de 15de eeuw voor advocaten en magistraten.

Het geheel was eigenlijk een soort grachten gebeuren, leien en natuurlijk dicht bij het water toen der tijd, de haven van Gent was een van de welvarende plaatsen waarbij Gent gegroeid is tot een stad met een ruim aantal bewoners.
Ambachten waren er in de jongere jaren ten overvloede en de panden die er toen stonden waren ruim voor hun tijd.
In de 19de eeuw is er veel veranderd met de industrialisatie van de tijd zijn woningen kleiner geworden, sommige onderverdeeld of bijeen getrokken.
Dit is ook de reden waarom er veel beluiken zijn in Paterhol, leuk en mooi zoals dat nu klinkt, en ook het pand van Amadeus is zo opgedeeld, onder de poort van ons ziet U nog oudere pandjes achter liggen met hun eigen woningen.

In de late 19de eeuw kreeg Patershol ook een slechtere naam, doordat het leegliep omdat iedereen naar buiten wijken ging, en met zijn kleine straatjes kreeg het meer een achterbuurt idee, in de vergeethoek gedrukte oudheid.
Tot in de jaren ´70 er een opfrissing en waardering voor deze wijk werd ingezet, daarmee het nu het mooie historische centrum van Gent mag wezen

De straat, dat is ook een speciaal iets, of het nu leien waren of een kanaal, daarover zijn ze het nog niet eens, wel is dat er intussen na afgravingen een straatje is ontstaan, de wateren die er liepen stonden waarschijnlijk in directe verbinding met open water daar er sporen zijn van een snelle loop van het water.
Deze straat is ook erg in trek geweest bij leerlooiers, dat zeggen de namen van de “gracht” dan wel weer zoals deze in de loop der jaren andere namen kreeg en uiteindelijk “ploten” als onderdeel van het leerlooien is de naam vandaag de dag is geworden voor de straat. (met 1 T)
1324: “der gracht Bachten den Caermen”
1326: “Quaed grachtkin”
1487: “Zwarte leertouwersgracht”
1502: Witte leertouwersgracht”
1623: “Plottersgracht”, ook soms “zeven brugsken”
1796: “Plottersgracht” of Tossé des Megissiers”

Het Patershol en omgeving werden in 1981 beschermd als stadsgezicht.
Voor meer informatie over Patershol, verwijzen wij jullie erg graag naar de zeer uitgebreide websites van patershol.be of van de Koninklijke Dekenij Patershol v.z.w

Betreffende de leerlooierijen en andere ambachten in Patershol verwijzen wij graag naar de website van VIATvzw en misschien erg leuk, leerzaam om te lezen is deze pdf (klik) daar staat op pagina 4 ook een stukje over de Plotersgracht.

Ons pand
Ook ons pand heeft zo zijn oudheid, gebouwd in de 15de eeuw en het is een enkelhuis met trapgevel van 6 treden met topstuk, twee niveaus beschermd onder een zadeldak van Vlaamse pannen, in kern opklimmend tot 15 meter.
Traditionele baksteenbouw met verwerking van natuursteen, zandsteen voor plint en latere arduin voor de vensterkruisen. Begane grond met rechthoekige vensters met getralied bovenlicht.
L. Tudorvormige deur met kwarthol beloop, vlakke sluitsteen en getralied bovenlicht, maken het zo authentiek van buitenaf gezien.
De overkragende bovenverdieping op acht verhoogde tudorboogjes met zandstenen kraagstenen gedragen door kopjes, geven toegang tot achter gelegen panden.
Sierankers en bolkozijnen op de bovenverdiepingen en in geveltop geven het een stevige robuuste look.
In het begin 2000 volledig gerestaureerd met vernieuwing van materiaal.

socialemediaboomSociale media

Naast een algemene pagina voor Amadeus op Facebook die Rechts in de kolom staat hebben wij per zaak er ook ene, van deze zaak staat hij hier net boven ergens.
Er zijn er zoveel die we zouden kunnen bijhouden en maken maar dan hebben wij geen tijd meer voor jullie een leuke avond persoonlijk te bezorgen.

Een webmaster doet dit in zijn vrije tijd voor ons, reserveringen zijn dus geheel niet goed deze daarop te doen, gebruik hiervoor onze normale procedure zoals hierboven beschreven is.
Wil jij op de pagina´s zien van deze zaak, klik dan op de icoon hieronder en kom op de enigste gezamenlijke pagina of de unieke pagina en betreffende sociale media van deze zaak, deel gerust, like de pagina´s en vertel het je vrienden !

logos-facebook-logo-squarelogos-twitter-bird2logos-google-logo-squareyelp-icoonlogos-rss-cube

checkin

Foto´s

Foto´s en filmpjes zijn tof, en leuk om te delen vandaag de dag op de sociale media en websites.

Wij hebben van de zaak een aantal foto´s op een aparte pagina gezet, als je op onderstaande knop klikt ga je vanzelf naar die pagina toe, ook deze kleine onderstaande foto´s staan op de pagina.

Wil jij jouw bijdrage leveren mail dan je foto of filmpje naar webmaster@amadeus-resto.be later zullen wij deze (indien deze tof is) op de website of sociale media.

Klik voor alle foto´s
BVBA Patershol Catering

BE0460296474
Plotersgracht 41
9000 Gent
Vragen, suggestie´s of opmerkingen betreffende de website: webmaster@amadeus-resto.be

Share

Geef een reactie