Amadeus Gent 1 (Patershol)

Amadeus Gent 1

Plotersgracht 8-10
9000 Gent

Amadeus Gent 1

7 op 7 dagen open:
maandag tot donderdag – 18:30 tot 23:00 uur
vrijdag en zaterdag – 18:00 tot 24:00 uur
zondag 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 23:00 uur

Telefoon: +32 (0)497 438 571
Reservatie´s niet voor vandaag enkel online.Beste klanten,
Amadeus Gent 1 bevindt zich in een woonerf.
Wij vragen dan ook om hiermee rekening te houden!

Zowel bij Uw aankomst en vooral bij Uw vertrek vanuit Amadeus.
Zo proberen wij de overlast voor de buren zoveel als mogelijk te beperken.
Wij van Amadeus, maar bovenal onze buren en hun slapende kinderen, danken U voor Uw begrip en voor Uw medewerking.

Over AmadeusWaarom U best reserveert ?BereikbaarheidGroepenAfhaal-menuGeschiedenisOp de kaart
Amadeus in ’t Patershol was de eerste van alle vestigingen, de start van het verhaal…..Amadeus. Na meer dan 25 jaar is Amadeus uitgegroeid tot een restaurant met een unieke aanpak, die onze vele gasten weten te waarderen, ….. lekker, uiterst competitieve prijzen, leuke omgeving, vlotte bediening, geschikt voor iedereen, ook voor grote groepen en gezellige bijeenkomsten, maar bovenal een gezellig restaurant met een uniek interieur.
Naast de binnentuin zijn er zo’n 5 verschillende ruimten:
De zaal bij de ingang:
De eerste zaal is aangekleed met spiegelwanden, lichtbakken en allerlei antiquiteiten en curiosa. De 50 zitplaatsen vullen de ruimte optimaal, en het haardvuur geeft deze zaal ’s winters nog een extra gezelligheid mee.
De bibliotheek of woonkamer:
Voorbij de toiletten bevind zich de 2e zaal van Amadeus, met 48 plaatsen. Deze zaal is ingericht met volledige boekenwanden, Marokaanse luchters, schilderijen enz. Ook ideaal voor groepen tss. 40 en 50 personen
De achterzaal:
Net voorbij de keuken kom je terecht in de achterzaal van de zaak. Ook hier vind je spiegelwanden, lichtbakken en allerlei antiquiteiten en curiosa. Door de indeling van deze zaal is deze uitermate geschikt voor grotere tafels, met zowel links als rechts een rij tafels die elk tot 22 personen kunnen plaats bieden. Bent U met 40 personen, dan is deze zaal perfect, maar door de flexibiliteit van onze tafelsetting kan iedereen hier gezellig tafelen, van 2 tot 40 personen.
De binnentuin:
Bij mooi weer is het aangewezen om eens op onze binnentuin plaats te nemen. We hebben ongeveer 70 plaatsen op het terras, en door de weelderige begroeiing met een vijvertje waan je je even “op de rustige buiten”, midden in de drukte van het centrum van onze mooie stad.
Het achterste deel, voormalig cafe Virus:
Via de achterzaal kom je in het laatste gedeelte van Amadeus terecht, voormalig cafe “Virus”. Met enkele opzichtige jachttrofeeën, grote koperen luchters en de vele boeken is ook hier de typische, warme sfeer van Amadeus aanwezig. We hebben hier een gelijkvloers en een verdieping, die nog eens in 2 kleinere delen is opgesplitst. Met een 60-tal plaatsen beneden, 28 plaatsen in het eerste deel van de verdieping, en 34 plaatsen in het tweede deel van de verdieping is ook hier voldoende keuze om U en Uw gezelschap op de beste plaats te bedienen. Op de verdieping is de inrichting knus en gezellig, met onder andere enkele originele cinemastoeltjes uit de bioscoop “REX”. Dit was een van de vele voormalige Gentse stadsbioscopen, gelegen aan het stationsplein van Gent Sint Pieters. (dit zullen we later in deze website nog verder behandelen, en toelichten met een mooi verhaal).
Wij vragen U om steeds te reserveren. Op weekdagen kan het soms onverwacht druk zijn. Omdat Amadeus bij de meesten geliefd is, dus ook bij studenten, toeristen, zakenmensen, gezinnen met kinderen enz. is het soms moeilijk vooraf in te schatten hoe druk het tijdens bepaalde periodes zal zijn. Daarom is het aangewezen om steeds te reserveren. Zo zal U bij aankomst zeker zijn dat er voor U en Uw gezelschap voldoende plaats is voorzien. Op weekdagen kan U meestal het uur van aankomst vrij kiezen, in het weekend werken we met een vast uurrooster. De verschillende keuzemogelijkheden worden via het online-reservatiesysteem aangeboden.

Maar vooral…….

 • Wanneer U gereserveerd heeft via het online-reservatiesysteem, bent U zeker van plaats in een van onze restaurants.
 • Het is zeker geen overbodige luxe om deze zekerheid te hebben, vooral tijdens het weekend, maar ook vaker en vaker op weekdagen; of bij speciale activiteiten in het centrum van Gent.
 • We geven graag mee dat wij dikwijls meerdere bezettingen per avond / per tafel hebben, en we dus na de eerste bezetting opnieuw klanten aan Uw tafel verwelkomen. Probeer daarom Uw opgegeven tijd van aankomst te respecteren, zodat we U, maar ook de mensen die na U komen, nog vlotter kunnen bedienen.
 • Reservatie´s van 18:00 en 19u00 verzoeken wij dan ook om echt op tijd aan te komen, zodat het verdere verloop van de avond niet in het gedrang komt.

Wij danken U alvast voor de medewerking in dit gedeelte.
Voor grotere groepen is reserveren altijd aangewezen zodat wij de groep dan makkelijker samen kunnen zetten en/of aan één grote tafel of in een volledige zaal.
Vooraf reserveren is echt eenvoudig, en heeft veel voordelen.
Wij doen ons best om alle groepen, die vooraf reserveren, bij elkaar te laten zitten.

Erg makkelijk, zet de auto buiten de stad en neem de tram….
Vooral in het weekend kan het zeer druk zijn in de Gentse binnenstad, en omdat het Gentse stadsbestuur volop inzet op het gebruik van openbaar vervoer, is het aan te raden om de auto achter te laten op een van de talloze plaatsen net buiten de binnenstad en dan met het openbaar vervoer naar het centrum te komen. Hieronder geven wij enkele voorbeelden weer.
Voor ongeveer een euro komt U in de stad en bij onze zaken aan Belfort en Patershol. Overdag met grote frequentie, ’s avonds laat rijden ze nog regelmatig de stad uit. Het nachtnet van De Lijn is ook hieronder weer gegeven.
Kaartoverzicht centrum Voor onze zaken in de Plotersgracht kunt U perfect gebruik maken van tramlijn 1 die U tot 23:00 naar het station brengt of Flanders Expo waar vele parkeerplaatsen zijn voorzien op de “Park & Ride”.
De halte waar U best kan afstappen voor Amadeus Patershol, is ’t Gravensteen. Hier gaat U makkelijk rechts van de ingang van ’t Gravensteen, het steegje genaamd Haringsteeg in, links aanhouden en U staat in de Plotersgracht.

Ook lijn 4 stopt aan ’t Gravensteen. Deze halte is vanaf de Korenmarkt gezien net iets voorbij de Haringsteeg en de halte aan de andere zijde (richting Moscou) is precies aan de overzijde van het steegje.

Verder zijn er legio oplossingen om op de Korenmarkt te komen met Bus en Tram en loopt U in 5 min. naar onze zaken toe op Plotersgracht of 2 min. naar Goudenleeuwplein.
Afstand tussen onze beide zaken is te voet, 7 minuten lopen.
Bent U niet echt bekend in Gent en wilt U zonder veel problemen van een auto parkeren zorgeloos de stad in: Parkings van de Expo / Ikea is een van de goeie oplossingen om de auto achter te laten (lijn 1).
Lijn 1 passeert nog de parkings nabij de Botestraat, Industrieweg en Sint-Pietersstation.
Maar ook en iets dichter in de stad is de “Park & Ride” aan Brusselsesteenweg, lijn 20-21 deze komen ook het centrum in, kruisen de lijnen 1 en 4. Lijnen 4 en 20-21 passeren volgende parkeergelegenheden: Gentbrugge, Keizerpoort, Zuid, Kouter, Mariakerke, Gentbrugge Moscou, Zwijnaardebrug, Hundelgemsesteenweg, De Pintelaan.
Hier zijn vele ruime parkings waar U gratis kan parkeren.

Op de website van DE LIJN afdeling Gent is er veel meer informatie te vinden, evenals de rij-tijden en de 70-lijnen van de bussen die in onze buurt komen en langs vele parkings in het grootste deel rond Gent. De nachtlijnen kunnen ook op deze website geraadpleegd worden http://gent.delijn.be

De belangrijkste lijnen voor het centrum van Gent dagnet (klik)

Voor groepen hebben we wel wat uitzonderingen. Eén van de belangrijkste is natuurlijk de aanpassing van onze openingsuren, evenals een menu dat we graag willen voorleggen.
Voor groepen meer dan 25 personen openen wij met plezier op elk gewenst tijdstip. We kunnen dus openen wanneer het voor Uw groep best uitkomt.
Voor iedere informatie en/of afspraken verder omtrent de groepenregeling, gelieve contact op te nemen via het contactformulier (klik)
Afhaal2016 Wij hebben ook een afhaal menu.

In al onze zaken kunt U terecht voor onze afhaal menu.
Deze omvat 2 ribben, 2 aardappelen, salade, saus en boter.

Het is aangewezen om vooraf even te bellen met de vestiging waar U deze wilt gaan ophalen, wij kunnen U dan perfect zeggen wanneer we het klaar kunnen hebben voor U.
Indien U vooraf dit weet, stellen wij het op prijs dat U op tijd belt en liefst niet onder openingsuren in het begin van de avond, maar liever in de late middag alvast dit meld.
Onze manager kan U dan ook vertellen wat het beste uur is om langs te komen hiervoor.

Gent 1 (Patershol) 0497438571

Bestellen voor de avond, is mogelijk vanaf de middag.

 

Gent:
Gent 1 (Patershol) 0497438571
Gent 2 (Belfort) 0497495105
Little Amadeus (aan de Vooruit) 0491154777
Antwerpen:
Amadeus 1 (St. Paulusplaats 20) 0490643974
Amadeus 2 (Suikerrui 20) 0490643974

Amadeus Lozer (Lozerstraat 9, Kruishoutem) 0496263534
Amadeus Brussel (Amadeo, St. Katelijnestraat 26/28, Brussel) 0495167753
Amadeus Roeselare (Grote markt 25, Roeselare) 0492469817

 

NIET per Email, deze worden vaak niet direct gelezen en zal het niet op tijd klaar staan.

Download hier de .pdf zodat je die ook kunt bewaren, incl. de telefoonnummers.

Info over het Gentse Patershol.
De geschiedenis loopt erg ver terug, waarin Patershol niet voor de paters staat, maar voor de grafelijke militairen die er zaten. Pas in de 13de eeuw zijn hier paters gekomen (de Karmelieten). In de 15e eeuw moesten zij op hun beurt opnieuw plaats ruimen voor advocaten en magistraten.
Het geheel was eigenlijk samenraapsel van grachten en leien. Aangezien het dicht bij het water was gelegen,discht bij de haven van Gent was het een van de welvarende plaatsen, waarna Gent is gegroeid tot een stad met ongeveer 250.000 bewoners.
Ambachten waren er in de jongere jaren ten overvloede en de panden die er toen stonden waren ruim voor hun tijd.
In de 19de eeuw is er veel veranderd door de industrialisatie. In die tijd zijn woningen kleiner geworden, sommige onderverdeeld of samengevoegd.
Dit is ook de reden waarom er veel beluiken zijn in Paterhol, leuk en mooi zoals dat nu klinkt, en ook het pand van Amadeus is zo opgedeeld. Onder de poort van”Kaffee Amadeus” ziet U nog oudere, achterliggende pandjes met hun eigen woningen.
In de late 19de eeuw kreeg Patershol ook een slechtere naam, mede door een leegloop, aangezien iedereen naar buiten wijken ging. Met zijn kleine straatjes kreeg het Patershol meer een “achterbuurt” gevoel, een in de vergeethoek gedrukte oudheid.
Tot in de jaren ´70 er een opfrissing en waardering voor deze wijk werd ingezet, waardoor het nu een mooie historische wijk in het centrum van Gent mag wezen

De straat, dat is ook een speciaal iets, of het nu leien waren of een kanaal, daarover zijn ze het nog niet eens, wel is dat er intussen na afgravingen een straatje is ontstaan, de wateren die er liepen stonden waarschijnlijk in directe verbinding met open water daar er sporen zijn van een snelle loop van het water.
Deze straat is ook erg in trek geweest bij leerlooiers, dat zeggen de namen van de “gracht” dan wel weer zoals deze in de loop der jaren andere namen kreeg en uiteindelijk “ploten” als onderdeel van het leerlooien is de naam vandaag de dag is geworden voor de straat. (met 1 T) 1324: “der gracht Bachten den Caermen” 1326: “Quaed grachtkin” 1487: “Zwarte leertouwersgracht” 1502: Witte leertouwersgracht” 1623: “Plottersgracht”, ook soms “zeven brugsken” 1796: “Plottersgracht” of Tossé des Megissiers”

Het Patershol en omgeving werden in 1981 beschermd als stadsgezicht. Voor meer informatie over Patershol, verwijzen wij jullie erg graag naar de zeer uitgebreide websites van patershol.be of van de Koninklijke Dekenij Patershol v.z.w
Betreffende de leerlooierijen en andere ambachten in Patershol verwijzen wij graag naar de website van VIATvzw en misschien erg leuk, leerzaam om te lezen is deze pdf (klik) daar staat op pagina 4 ook een stukje over de Plotersgracht.

socialemediaboomSociale media Naast een algemene pagina voor Amadeus op Facebook die Rechts in de kolom staat hebben wij per zaak er ook ene, van deze zaak staat hij hier net boven ergens. Er zijn er zoveel die we zouden kunnen bijhouden en maken maar dan hebben wij geen tijd meer voor jullie een leuke avond persoonlijk te bezorgen.
Een webmaster doet dit in zijn vrije tijd voor ons, reserveringen zijn dus geheel niet goed deze daarop te doen, gebruik hiervoor onze normale procedure zoals hierboven beschreven is.
Wil jij op de pagina´s zien van deze zaak, klik dan op de icoon hieronder en kom op de enigste gezamenlijke pagina of de unieke pagina en betreffende sociale media van deze zaak, deel gerust, like de pagina´s en vertel het je vrienden !

BVBA Patershol Catering

BE0460296474
Plotersgracht 8 -10 9000 Gent
Vragen, suggestie´s of opmerkingen betreffende de website: webmaster@amadeus-resto.be

Share

5 comments on “Amadeus Gent 1 (Patershol)

 1. Good afternoon,

  I would like to inquire if you are open on New Years Eve 2015 and if so would you have a menu for that evening as I would like to be able to book a table for 6 of us with you.

  Kind regards,
  Mrs Hilary Clare.

 2. Excellent feedback 10/10 pour un restaurant au charme rétro avec personnel agréable.
  rapide et souriant de plus la spécialité les ribbetjes à volonté est une vraie merveille
  les prix sont très raisonnables le tout dans une musique des années 30 et un décor cosy
  nous reviendrons…..Johan

 3. Beste

  Ik kan nergens iets terugvinden omtrent honden? Heb gelezen in een reactie dat ze in Antwerpen toegelaten zijn, is dit in Gent ook zo? Wij hebben deze avond gereserveerd en hebben een kleine border collie die mee zal zijn. Deze is tevens zeer rustig 🙂 Met vriendelijke groeten

  • Sorry voor de wat latere reactie.
   We gebruiken normaal onze website en het contactformulier, er komen hier en daar nogal veel berichten via vele wegen binnen, vooral helaas ook via sociale media.
   We doen ons best overal zsm te antwoorden 🙂

   Betreffende hondjes;
   We laten die wel toe in al onze zaken, natuurlijk verwachten we van hun baasjes wel dat ze deze bij hun houden en zorgen dat ze zelf weten of hun geliefde al dan niet in een restaurant kan komen.

Geef een reactie