Amadeus – Antwerpen 1 (aan de kaaien)

Amadeus Antwerpen 1

Sint Paulusplaats 20
2000 Antwerpen

Antwerpen 1

7 op 7 dagen open:
maandag tot donderdag – 18:00 tot 23:00 uur
vrijdag en zaterdag – 18:00 tot 24:00 uur
zondag – 17:00 tot 23:00 uur

Telefoon: +32 (0) 493 093 329
Reservatie´s niet voor vandaag enkel online.

Enige sluitingsdag: 24 december
Tijdens de kerstperiode is reserveren gewoon als normaal.
31 december alleen op reservatie en wel om 19.00 met een avondvullend menu.Over onsWaarom U reserveert ?GroepenAfhaal-menuEvents in AntwerpenBereikbaarheidOp de kaart
Het was in de jaren 90 dat wij ons in Antwerpen deden neerstreken, intussen zijn we al vanaf 1994 gegroeid in Antwerpen met een tweede vestiging op de Suikerrui dat opende in 2013.
Met meer dan 200 zitplaatsen verwelkomen wij jullie graag op de Sint Paulusplaats in Antwerpen
Het schipperskwartier dat heden dag niet meer is zoals vroeger maar steeds moderner is aan het worden en waar ruimte en rust in deze drukke stad weer geheel terug te vinden is.

Vlak naast parkings, velo-parkings en lijn 7 zitten we rustig, centraal en tussen de mooie oude pandjes die het Schipperskwartier nog hebben, waarvan er vele beschermd zijn, evenals ons pand.
Antwerpen – “de werf langs het water” groeide hard in de jaren 1500, precies waar wij zitten is het ontstaan van Antwerpen geboren, met zijn paar duizend inwoners toen, uitgegroeid tot een volwaardige handelsstad in nog geen eeuw.
Naast deze oude panden in de stad staan er bij ons in het Schipperskwartier en ook nog een paar waarvan er 1 zelfs op het plein.

Onze zaak sluit mooi aan bij de “oudheid” althans wij proberen naast het heerlijke eten dan ook in de jaren 20-30 te blijven hangen van vorige eeuw, zowel de “look” als de muziek maakt het geheel wel compleet, hier en daar komt U een stukje oudheid ook binnen tegen van de verzamelstukken die wij hebben staan.

De 3 ruimten die wij hebben beschikken ieder over een eigen karakter, de “huiskamer” geheel vooraan, de lange gang naar achter die perfect geschikt is voor groepen en de zaal achter, ingericht met veel spiegels, retro look en verdeeld in fijne rustige stukjes waar je als je in een volle zaak toch lekker op je gemak kan genieten van de heerlijke gerechten uit de open keuken.

Wij verwelkomen jullie graag in ons restaurant op de St-Paulusplaats, nabij het oudste bewaarde gebouw van Antwerpen, Het Steen (1200-1225).

Tot binnenkort !

(Reserveren gewenst (liefst online))

De reden waarom reserveren van belang is, is omdat wij vooral in het weekend vrij vol zitten, naast de hoeveelheid plaatsen is er natuurlijk voor ons ook het voordeel te weten hoeveel mensen we moeten inzetten, vooral door de weeks is dit weer een belangrijk iets voor ons.
Maar vooral…….

 • Mensen die reserveren zijn na bevestiging zeker van hun plaats in een van onze restaurants.
 • Het is zeker geen overbodige luxe om zekerheid te hebben van een plaats in een van onze restaurants, zeker op weekend dagen, evenals er activiteiten zijn in Antwerpen.
 • We geven graag mee dat wij het liefst in blokken onze gasten verwelkomen op drukke dagen, 18:00 zou dan een perfecte tijd zijn om te komen evenals de volgende 20:30, probeer uw aankomst tijd daarop te baseren voor een nog betere service en en het genot om bij ons lekker te komen eten.
 • Reservatie´s van 18:00 verzoeken wij dan ook op tijd te komen, mogelijk zal de volgende om 20:00 hetzelfde tafeltje kunnen hebben besteld.

Wij danken U alvast voor de medewerking in dit gedeelte.

Voor grotere groepen is reserveren altijd aangewezen daar wij dan de mensen veel makkelijk bijeen kunnen zetten en/of zelfs aan dezelfde grote tafel of speciale inrichting.
Vooraf reserveren heeft veel voordeel dus zonder U in de zorgen moet zetten.
Wij doen ons best om al de groepen die vooraf reserveren dan ook bij elkaar te laten zitten.

Voor groepen hebben we wel wat uitzonderingen, een van de belangrijkste is natuurlijk de aanpassing van onze openingsuren, evenals een menu dat we graag willen voorleggen.
Voor groepen meer dan 25 personen kunnen wij afwijken van de openingstijden indien gewenst.
Voor iedere informatie en/of afspraken verder omtrent de groepenregeling, gelieve contact op te nemen via het contactformulier (klik)

Afhaal2016Wij hebben ook een afhaal menu.
Vele wisten dit niet maar we doen het graag, zo kan je lekker thuis, op kot of ergens aan de kaai lekker genieten van je eigen omgeving en onze heerlijke ribbentjes.

Wil je ook dit bestellen, vanaf de middag zijn we bereikbaar om te bestellen, tijdens de openingsuren af te halen.

Bel 0490643974

Gent:
Gent 1 (Patershol) 0497438571
Gent 2 (Belfort) 0497495105
Little Amadeus (aan de Vooruit) 0491154777
Antwerpen:
Amadeus 1 (St. Paulusplaats 20) 0490643974
Amadeus 2 (Suikerrui 20) 0490643974

Amadeus Lozer (Lozerstraat 9, Kruishoutem) 0496263534
Amadeus Brussel (Amadeo, St. Katelijnestraat 26/28, Brussel) 0495167753
Amadeus Roeselare (Grote markt 25, Roeselare) 0492469817

NIET per Email, deze worden vaak niet direct gelezen en zal het niet op tijd klaar staan.

Klik op de foto voor een vergroting, of download hier de .pdf zodat je die ook kunt bewaren, incl. de telefoonnummers.

Natuurlijk spelen wij graag in op de events dat in en om Antwerpen plaatsvinden.Combiticket Sportpaleis De Lijn
Een van de belangrijkste zijn de events die in het sportpaleis zijn, waar nodig passen wij ook de openingstijden aan, al zijn deze meestal wel okay voor een heerlijk hapje bij ons en een fijne concertavond in het sportpaleis.

Het Sportpaleis / Lottoarena.
Naast de onderstaande parkings en trams heeft U natuurlijk als bezoeker van een concert in het sportpaleis, vervoer inclusief de ticket, zie hiervoor ook de website erover. (dit is alleen voor Antwerpen)
Van de verste zaak van ons (Kaaien) tot aan de groenplaats is de looptijd 10 min. en 5 vanaf de Suikerrui.
Aan de groenplaats zijn de trams lijnen 3 en 5 brengen je naar het sportpaleis in een 10 min. reistijd.
Evenals is de tram 7 naast onze zaak te nemen naar de MEIRBRUG en dan te vervolgen met de premetero MEIR (eronder gelegen) lijnen 3 en 5 zijn dan mogelijk om in 8 min. aan het sportpaleis te staan.

Het Antwerpse Stadsschouwburg
Het Antwerpse Stadsschouwburg is de andere locatie in Antwerpen.
Voor wie niet graag wandelt door het mooie Antwerpse ligt de St-Paulusplaats naast de opstaphalte van lijn 7
Deze begint om de hoek van de zaak en brengt je tot nabij de schouwburg, haltes , Mechelseplein, of Nationale Bank zijn de dichtstbijzijnde.
Vanuit de andere zaak is het openbaar vervoer niet echt optimaal en is het maar een kwartiertje lopen, misschien ook een idee.
Kleine opmerking, hier is het combiticket systeem (nog) NIET geldig.

Naast de talloze parkings in de stad, gesitueerd op deze kaart kan er aan de kaaien zelf ook geparkeerd worden, sommige stukjes zelfs nog gratis.

 • Trams 3, 5 9 en 15 aan de Groenplaats. (of via Meir en lijn 7 vervolgen)
  Tram 4 halte lange Koepoortstraat, 2 haltes verder met lijn 7 naar St-Pietersvliet
  Lijnen 10 en 11 halte Sint Katalijne en 3 haltes naar St-pietersvliet met de 7.
 • De buslijnen 30 – 34 en 291, over de Kaai, juist om de hoek stoppen bussen 17 en 30 op de Tavernierkaai
 • Velo-Stations 49 aan tolhuis en 58 aan het Noorderterras zijn dus erg dicht bij. ( info: kaart en lijst in pdf )
 • Centraal Station op 25 min. loopafstand van ons Restaurant.
Tramlijnen in Antwerpen bekijk de PDF Centrumkaart ANTWERPEN
ANTWERPEN_Centrum_openbaar_vervoer bekijk dit in PDF
Indien je geen beeld krijgt, download gratis adobe pfdreader

socialemediaboomSociale media

Naast een algemene pagina voor Amadeus op Facebook die Rechts in de kolom staat hebben wij per zaak er ook ene, van deze zaak staat hij hier net boven ergens.
Er zijn er zoveel die we zouden kunnen bijhouden en maken maar dan hebben wij geen tijd meer voor jullie een leuke avond persoonlijk te bezorgen.

Een webmaster doet dit in zijn vrije tijd voor ons, reserveringen zijn dus geheel niet goed deze daarop te doen, gebruik hiervoor onze normale procedure zoals hierboven beschreven is.
Wil jij op de pagina´s zien van deze zaak, klik dan op de icoon hieronder en kom op de enigste gezamenlijke pagina of de unieke pagina en betreffende sociale media van deze zaak, deel gerust, like de pagina´s en vertel het je vrienden !

logos-facebook-logo-squarelogos-twitter-bird2logos-google-logo-squareyelp-icoonlogos-rss-cube

checkin

Foto´s

Foto´s en filmpjes zijn tof, en leuk om te delen vandaag de dag op de sociale media en websites.

Wij hebben van de zaak een aantal foto´s op een aparte pagina gezet, als je op onderstaande knop klikt ga je vanzelf naar die pagina toe, ook deze kleine onderstaande foto´s staan op de pagina.

Wil jij jouw bijdrage leveren mail dan je foto of filmpje naar webmaster@amadeus-resto.be later zullen wij deze (indien deze tof is) op de website of sociale media.

Klik voor alle foto´s
BVBA Sinjoor

BE0449686060
Sint Paulusplaats 20
2000 ANTWERPEN
Vragen, suggestie´s of opmerkingen betreffende de website: webmaster@amadeus-resto.be

Share