Amadeus Gent 2 (Belfort)

Amadeus Gent 2

Gouden Leeuwplein 7
9000 Gent

Amadeus Gent 2

7 op 7 dagen open:
maandag tot donderdag – 18:30 tot 23:00 uur
vrijdag en zaterdag – 18:00 tot 24:00 uur
zondag 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 23:00 uur

Telefoon: +32 (0)497 495 105
Reservatie´s niet voor vandaag enkel online.

Enige sluitingsdag: 24 december
Voor de Gentse Feesten en Kerstmarkt, scroll iets lager voor meer uitleg.
31 december alleen op reservatie en wel om 19.00 met een avondvullend menu.Ter aanvulling van het reservatiesysteem:
Tijdens de jaarlijkse kerstmarkt en Gentse feesten hebben wij afwijkende reservatie mogelijkheden.
In beiden gevallen zijn we op meer open dan alleen de zondagse lunch, kies hiervoor “lunch” in het reservatiesysteem en zie waar U wel kunt reserveren tijdens de Gentse Feesten en Kerstmarkt periode.
In de avond zelf is het NIET mogelijk te reserveren in de weekenden, we zijn wel open, de gehele avond door, U kunt dan spontaan langskomen en we zullen U een plaatsje aanbieden voor het aantal mensen dat bij U is.
Het is dus NIET mogelijk anders dan het reservatiesysteem aangeeft te reserveren voor die dagen, ook niet voor groepen.
Voor Groepen van 25+ zullen we wel een uitzondering kunnen maken BUITEN onze normale openingsuren.
U kunt hiervoor ons contactformulier (klik) gebruiken op deze website.

Over Amadeus Gent 2Waarom U reserveert ?BereikbaarheidGroepenAfhaal-menuOp de kaart
Deze Amadeus is niet alleen een toffe zaak om te kunnen vertoeven maar ook je welkom is uitzonderlijk.
Jarno en zijn gehele team, doen je verwelkomen met veel plezier om er een perfecte en leuke avond van maken.
De zaak is uiterlijk een van de schoonste panden die niet “gemeentelijk” gebruikt zijn in de binnenstad, waar wij 2 van de vele verdiepingen gebruiken.
Op de begane grond is het “normaal” vertoeven zoals U van Amadeus gewoon bent, zijn leuke en gezellige decor in de voorzaal en de toffe uitstraling in de spiegelzaal achterin, om leuk en gezellig te eten maar ook om te genieten van het eten.

Juist aan de achterzijde van de bar loopt U in een gang waar het zo leuk is om alleen maar even te gaan zien, richting de toiletten, de inrichting is smaakvol en erg fijn, dat een bezoekje naar het toilet aldaar al een genot op zich is.

Ook in het begin van de hal is de trap naar boven, een 3-delig gedeelte staat gerant voor ultieme genot van onze zaak.
Vooraan met zijn raampjes dat zicht geeft op het Stadhuis, het nieuw aangelegde plein (2013) voor onze zaak, met de hypermoderne “schaapstal” op de hoek.
De Vriendenkamer is perfect om een leuke ontmoeting te doen van Uw gasten en tot een maximaal 18 personen is het aan de ovale tafel perfect om met je groep daar te kunnen verblijven voor ontvangst en eten tezamen.
Iets verder naar achter kom je de “Delftse kamer” tegen, genoemd naar de pracht van het Delftsblauw dat daar uitgestald staat, net als erachter in de kleinere Familiekamer toch allemaal goed voor wederom een 100-tal genieten de mensen op onze bovenverdieping van de rust, de omgeving en de pracht dat Amadeus en de stad bijeen brengen.
Reserveren is zeer sterk aanbevolen zeker in het weekend.

Amadeus heeft ook de perfecte mogelijkheden voor teambuilding en leuke bijeenkomsten buiten de regulieren openingsuren om.
Informeer gerust naar de mogelijkheden, wij weten nagenoeg overal wel een mouw aan te passen, om Uw groep mensen een leuke tijd bij ons te bezorgen.

De reden waarom reserveren van belang is, is omdat wij vooral in het weekend vrij vol zitten, naast de hoeveelheid plaatsen is er natuurlijk voor ons ook het voordeel te weten hoeveel mensen we moeten inzetten, vooral door de weeks is dit weer een belangrijk iets voor ons.

Maar vooral…….

 • Mensen die reserveren zijn na bevestiging zeker van hun plaats in een van onze restaurants.
 • Het is zeker geen overbodige luxe om zekerheid te hebben van een plaats in een van onze restaurants, zeker op weekenddagen, evenals er activiteiten zijn in Gent.
 • Het is aangewezen dat U na reservering op tijd aanwezig bent.
  Wij werken in shiften, vooral in het weekend, van 18:00 tot 20.15, 19:00 tot 21:00 en met aankomsttijd van 20:30 en na 21:00, het is daarom aangewezen om de eerste shiften zeker op tijd aan te komen, zodat we Uw tafel vrij kunnen blijven houden voor U en U ook netjes en gezellig kunnen bedienen binnen de tijdsspanne van 2 uur.
  Voor groepen is dit eveneens goed haalbaar daar wij met al de jaren ervaring wel weten hoe dit juist aan te pakken zodat U niet gehaast toch fijn kunt genieten.
  Wij danken U alvast voor de medewerking in dit gedeelte.

Voor grotere groepen is reserveren altijd aangewezen daar wij dan de mensen veel makkelijk bijeen kunnen zetten en/of zelfs aan dezelfde grote tafel of door ons zo gezet dat U en de groep perfect bijeen kunnen zitten.

Erg makkelijk, zet de auto buiten de stad en neem de tram….
Voor de Gentse binnenstad raden wij echt aan voor mensen buiten het Gentse die ook niet bekend zijn in het centrum om de auto achter te laten op een van de talloze plaatsen om Gent heen waar de trams komen, hieronder geven wij een paar voorbeelden weer.
Voor iets meer dan een euro komt U in de stad en bij onze zaken aan Belfort en Patershol, overdag met grote frequentie de stad in en in de avond rijden ze nog laat de stad uit, anderzijds het nachtnet van De Lijn is ook hieronder weer gegeven.
Kaartoverzicht centrum

Voor onze zaken in de Plotersgracht kunt U perfect gebruik maken van tramlijn 1 die tot 23:00 U nog naar het station brengt of Flanderes Expo waar de meeste parkeer plaatsen zijn normaal gezien.
De halte die U afstapt voor Plotersgracht is Gravensteen, hier gaat U rechts van de ingang van Gravensteen, schuin tegenover het steegje genaamd Haringsteeg in, links aanhouden en U staat op de Plotersgracht.
Ook lijn 4 die stopt aan Gravensteen, deze halte is vanaf de Korenmarkt gezien net iets voorbij de Haringsteeg en de halte aan de andere zijde (richting Moscou) is precies aan de overzijde van het steegje.

Verder zijn er legio oplossingen om op de Korenmarkt te komen met Bus en Tram en loopt U in 5 min. naar onze zaken toe op Plotersgracht of 2 min. naar GoudenLeeuwplein.
Afstand tussen onze beide zaken is te voet, 7 minuten lopen.
Vanaf het kruispunt van “de lijn” zijnde HET ZUID is het naar Belfort ongeveer 10 min. lopen langs een gezellige straat en de mooiste gebouwen.

Bent U niet echt bekend in Gent en wilt U zonder veel problemen van een auto parkeren zorgeloos de stad in:
Parkings van de Expo / Ikea is een van de goeie oplossingen om de auto achter te laten (lijn 1).
Lijn 1 passeert nog de parkings nabij de Botestraat, Industrieweg en Sint-Pietersstation.
Maar ook en iets dichter in de stad is de Brusselsesteenweg, lijn 20-21 deze komen ook het centrum in, kruizen de lijnen 1 en 4
Lijnen 4 en 20-21 passeren de parkeerruimten: Gentbrugge, Keizerpoort, Zuid, Kouter, Mariakerke , Gentbrugge Moscou, Zwijnaardebrug, Hundelgemsesteenweg, De Pintelaan.
Hier zijn vele ruimten beschikbaar om gratis te parkeren.

Op de website van DE LIJN afdeling Gent is er heel veel meer informatie te vinden evenals de tijden en de 70-lijnen van de bussen die ook in onze buurt komen en langs vele parkings in het ruimste deel van Gent.
De nachtlijnen kunnen ook op deze website geraadpleegd worden http://gent.delijn.be

De belangrijkste lijnen voor het centrum van Gent dagnet (klik)

Voor groepen hebben we wel wat uitzonderingen, een van de belangrijkste is natuurlijk de aanpassing van onze openingsuren, evenals een menu dat we graag willen voorleggen.

Voor groepen meer dan 25 personen kunnen wij afwijken van de openingstijden indien gewenst.

Voor iedere informatie en/of afspraken verder omtrent de groepenregeling, gelieve contact op te nemen via het contactformulier (klik)

U kunt ook onze pagina met GROEPSVOORSTELLEN raadplegen voor onze menu´s, deze kunnen we na afspraak voor U en de groep aanbieden.

Afhaal2016Wij hebben ook een afhaal menu.

In al onze zaken kunt U terecht voor onze afhaal menu.
Deze omvat 2 ribben, 2 aardappelen, salade, saus en boter.

Het is aangewezen om vooraf even te bellen met de vestiging waar U deze wilt gaan ophalen, wij kunnen U dan perfect zeggen wanneer we het klaar kunnen hebben voor U.
Indien U vooraf dit weet, stellen wij het op prijs dat U op tijd belt en liefst niet onder openingsuren in het begin van de avond, maar liever in de late middag alvast dit meld.
Onze manager kan U dan ook vertellen wat het beste uur is om langs te komen hiervoor.

Makkelijk en ook goedkoop natuurlijk zodat het voor ieder betaalbaar blijft.
Bestellen voor de avond, is mogelijk vanaf de middag.

 

Gent:
Gent 1 (Patershol) 0497438571
Gent 2 (Belfort) 0497495105
Little Amadeus (aan de Vooruit) 0491154777
Antwerpen:
Amadeus 1 (St. Paulusplaats 20) 0490643974
Amadeus 2 (Suikerrui 20) 0490643974

Amadeus Lozer (Lozerstraat 9, Kruishoutem) 0496263534
Amadeus Brussel (Amadeo, St. Katelijnestraat 26/28, Brussel) 0495167753
Amadeus Roeselare (Grote markt 25, Roeselare) 0492469817

 

NIET per Email, deze worden vaak niet direct gelezen en zal het niet op tijd klaar staan.

Klik op de foto voor een vergroting, of download hier de .pdf zodat je die ook kunt bewaren, incl. de telefoonnummers.

socialemediaboomSociale media

Naast een algemene pagina voor Amadeus op Facebook die rechts in de kolom staat hebben wij per zaak er ook ene, van deze zaak staat hij hier net boven ergens.

Er zijn er zoveel die we zouden kunnen bijhouden en maken maar dan hebben wij geen tijd meer voor jullie een leuke avond persoonlijk te bezorgen.

De webmaster doet dit in zijn vrije tijd voor ons, reserveringen zijn dus geheel niet goed deze daarop te doen, gebruik hiervoor onze normale procedure zoals hierboven beschreven is. of klik op DEZE link voor de algemene pagina waar U de zaak van Uw keuze kan kiezen.

Wil jij op de pagina´s zien van deze zaak, klik dan op de icoon hieronder en kom op de enigste gezamenlijke pagina of de unieke pagina en betreffende sociale media van deze zaak, deel gerust, like de pagina´s en vertel het je vrienden !

logos-facebook-logo-squarelogos-twitter-bird2logos-google-logo-squareyelp-icoonlogos-rss-cube

checkin

Foto´s

Foto´s en filmpjes zijn tof, en leuk om te delen vandaag de dag op de sociale media en websites.

Wij hebben van de zaak een aantal foto´s op een aparte pagina gezet, als je op onderstaande knop klikt ga je vanzelf naar die pagina toe, ook deze kleine onderstaande foto´s staan op de pagina.

Wil jij jouw bijdrage leveren mail dan je foto of filmpje naar webmaster@amadeus-resto.be later zullen wij deze (indien deze tof is) op de website of sociale media bijzetten.

Klik voor alle foto´s
BVBA The Ones

BE0421965638
Gouden Leeuwplein 7
9000 Gent

Vragen, suggestie´s of opmerkingen betreffende de website: webmaster@amadeus-resto.be

Share

19 comments on “Amadeus Gent 2 (Belfort)

 1. Beste,
  Daarjuist gereserveerd via de website…
  Persoonlijk vind ik dit allesbehalve klantvriendelijk. Telefonisch reserveren zou moeten kunnen!! Niet iedereen beschikt immers over de mogelijkheid om electronisch te reserveren…
  Dit is alvast een minpunt die jullie goede reputatie schaadt…
  In het vervolg zal ik ook niet meer zo reserveren, het menselijke contact op restaurant is ook belangrijk, anders kun je evengoed naar een drive-inn gaan.
  Mvg,
  Kurt

  • Beste Kurt,

   Ik heb u vanmorgen aan de telefoon gehad en gevraagd om online te boeken voor morgen.
   Telefonisch reserveren kan zeker en vast nog maar dan enkel op de dag zelf, vandaag dus.

   Waarom neem ik geen reservaties aan voor andere dagen?
   Omdat ik er zelf geen zicht op heb of er wel of niet plaats is.
   Mijn agenda staat eigenlijk online, ikzelf ben niet constant online 🙂 Mijn agenda is door iedereen te zien, aanpassingen kunnen gebeuren, annulaties kunnen gedaan worden…

   80% van de boekingen gebeurt online, gemiddelde van 1000 bezoekers op onze webpagina per dag.
   Gemiddelde van 90 online tafelreservaties per dag.

   Ik zou direct een overboeking hebben moest ik de telefonische reservaties niet voor vandaag erbij nemen zonder online te kijken, wat dus vanmorgen geen mogelijk was bij mij.

   Voor ieders bestwil, zowel voor ons als de klant moeten wij daar strikt in zijn.

   Ik bekijk ’s morgens de reservatielijst voor de dag zelf en heb dan een héél duidelijk overzicht wat er nog mogelijk is die dag.
   Had u morgen gebeld, had ik U kunnen zeggen wanneer er plaats was maar dan was het waarschijnlijk al te laat om jullie een tafel te geven door een online volgeboekt restaurant.

   Bij deze een hopelijk verhelderend antwoord op uw vraag.

   Tot morgen!
   Met vriendelijke groeten,

   Bogaert Jarno
   Manager Amadeus II

  • Beste Dennis.
   Op onze pagina http://amadeus-resto.be/reservatie/ staan alleen nog de beschikbare tijden vermeld op de dag van de keuze.
   Zoals er voor vanavond tot 21:30 voor 4 personen allen dan en later beschikbaarheid is.
   Het resterende is volgeboekt.
   Op dit moment heeft U wel mogelijkheden bij Little Amadeus (aan de vooruit) indien U net te laat bent zal dan pas 20.30 de eerste tijd zijn voor de beschikbaarheid.
   Hopende U zo voldoende geïnformeerd te hebben,
   Met vriendelijke groet,
   Team Amadeus – Ben

 2. Hoi. Ik nam effe de reacties door en jullie respond is telkens super. Uitstekend ik ben namelijk ook heel tevreden. Heb nu voor de eerste keer gereserveerd want de vorigz keer warennjullie volboekt helaas. Dus tot morgen mvg bjorn

  • Dank je wel Bjorn
   Altijd leuk een toffe positieve reactie te lezen.
   Dat volgeboekt, het gebeurd erg regelmatig, zoals meeste al weten weekeneden zijn “ruim vooraf noodzakelijk” maar ook in de weekdagen wil het wel eens “gepast” zijn.
   Bjorn, leuk dat je morgen komt, ons team zal je hartelijk ontvangen.
   Eet smakelijk
   Team Amadeus – Ben

  • Hallo Demi,
   Wij aanvaarden geen maaltijdcheque (papier/elektronisch) evenals geen American express, wel hebben we Bancontact (pinnen), Maestro, Visa en Mastercard, nagenoeg iedere vorm kan dus betaald worden hiermee.
   En natuurlijk ook gewoon contant geld in Euro´s kan ook.

 3. Good Afternoon,
  We had a wonderful time at New Years Eve in you restaurant in 2015.
  Have you got your New Years Eve 2017 prices out now, so we can book online with you please ?

  Thanks,
  Hilary.

Geef een reactie